Aditiv de şapă HV05 pentru pardoseli cu încălzire
Aditiv pentru şape din ciment pentru pardoseli cu încălzire, fluid, fără cloruri, cu efect de fluidizare. Aplicaţii: se foloseşte
numai la interior pentru aditivarea şapelor folosite la pardoseli cu încălzire, fără antrenarea aerului, cu efect de plastifiere în
vederea îmbunătăţirii prelucrabilităţii. Pentru toate aplicaţii de transport amestec beton şi piese prefabricate. Mod de lucru
Suportul:Suportul trebuie să fie neted, uscat, neîngheţat, rezistent, stabil şi curat-fără urme de praf, moloz, uleiuri, grăsimi,
decofrol, părţi friabile. Materialele termoizolante trebuie să fie protejate conform normelor specifice- barieră de vapori, folie
etc
Dozarea aditivului: Aditivul se poate adăuga direct în mixer, betonieră sau pompă de şapă sau în apa de amestecare, caz în care,
dozajul este de cca. 0,5 litri de aditiv HV 05 la cca. 50 litri de apă. Se recomandă mai curând dozarea direct în mixer/betonieră,
întrucât dozarea în apă este mai puţin corectă din cauza umidităţii agregatelor, a reglării amestecului la consistenţa dorită.
În cazul preparării tradiţionale la faţa locului, dozajul este de 0,25 litri aditiv HV 05 , pentru un sac de 50 kg de ciment.
Turnarea şapei: Şapa preparată se întinde pe pardoseală, se compactează, se nivelează şi se finisează / scliviseşte, conform
regulilor specifice materialului şi meseriei.
Protectie ulterioara: Pentru evitarea uscării rapide, suprafeţele de şapă turnate se protejează min.7 zile, prin măsuri adecvate-
acoperire, stropire etc.
Indicatii importante: Trebuie respectate prevederile din normele şi normativele în vigoare,
precum şi cele din fişa tehnică, inclusiv în ceea ce priveste suportul. Nu se lucrează la temperaturi sub + 5 °C. Umiditatea
ridicată şi temperaturile scăzute întârzie, iar temperaturile ridicate, accelerează priza şi întărirea. Nu se amesteca cu alte
materiale.
Date tehnice: Consum: cca. 0,5 % faţă de dozajul de ciment, respectiv 1,5 L pentru 1 mc de şapă cu 300 kg de ciment; Densitate: cca
1,15 g/cm3; Temperatura amestec proaspat: + 5